Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česko čte dětem

26. 9. 2017

Celé Česko čte dětem

26. 9. 2017
V letošním školním roce se naše školka zapojila do
projektu CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM.

Čtení bylo součástí našeho programu i dříve, ale rádi jsme se oficiálně připojili ke kampani, která připomíná veřejnosti důležitost čtení pro rozvoj dětské fantazie, schopnosti naslouchat a přemýšlet o nových informacích.

V naší školce čteme dětem každý den. Pravidelně čteme pohádku před spaním, často se ale dostaneme k dalším pohádkám i v průběhu dne. S dětmi si o přečteném příběhu povídáme, kreslíme, je pro nás motivací pro další činnosti.

Je velmi dobrým zvykem projektu Celé Česko čte dětem, že do aktivit jsou zapojováni i rodiče, či další přátelé mateřské školy, kteří mají chuť dětem udělat radost a přečíst některou z pohádek.

I my se k této tradici připojujeme a nabízíme rodičům, babičkám, dědečkům a dalším možnost přijít k nám do školky a přečíst dětem svou oblíbenou pohádku. Děti poznávají rodinu svých kamarádů a zažívají neopakovatelnou originalitu čtení, neboť každý z nás předává informace z textu dětem trošku jinak.

Pokud máte zájem se do projektu zapojit a věnovat dětem pár desítek minut času pro jejich radost, domluvte se s p. učitelkami na vhodném čase Vaší návštěvy.

Děkujeme a budeme se těšit.